Bassie en Adriaan hebben veel opgenomen in Nederland. Ik bezoek opnamelocaties in o.a. Vlaardingen, Teijlingen en Schoonhoven. Voor de serie van De Plaaggeest werd er veel opgenomen in Vlaardingen, de thuisstad van Bas en Aad. Maar ook voor de serie van De Verdwenen Kroon werd er veel in deze stad opgenomen. Een bekende locatie uit deze serie is de Ruïne van Teijlingen. Ik bezoek het dorp Schoonhoven, waar o.a. het politiebureau van Adjudant van der Steen te vinden is. Ook ligt hier het pontje waar Vlugge Japie weet te ontsnappen aan Bassie en Adriaan. Verder bezoek ik nog locaties in Maassluis, de Loosdrechtse Plassen, Schiedam en Rotterdam.

Ik reis verder door Nederland, op zoek naar Bassie en Adriaan locaties. De Diamant is deels opgenomen in het kasteel in Wijk bij Duurstede. Ik reisde 4 keer naar Naarden-Vesting om alle locaties te vinden uit De Diamant en De Verdwenen Kroon, en met succes want zelfs de gevangenis is nog duidelijk te herkennen, er staan zelfs nog bekende teksten op de muur! In verschillende bunkers is opgenomen en ik mag er een paar van binnen bekijken. In Vlaardingen ga ik op zoek naar opnames uit het Geheim van de Schatkaart. De belangrijkste locatie was het voetbalveldje van de B&A Boys maar dat wordt een teleurstelling, het is een grote bouwput geworden. Maar gelukkig vind ik genoeg andere mooie locaties!

In de grotten in Valkenburg zijn veel opnames gemaakt voor De Diamant en Het Geheim van de Schatkaart. Bij het podium in het Romeinse deel kun je veel locaties herkennen. Ook in Valkenburg zelf zijn enkele opnames gemaakt. De locatie waar de schatkist stond is echter op Lanzarote opgenomen, in Cueva de los Verdes. In Den Haag bezoek ik het binnenhof en het voormalige ministerie van buitenlandse zaken. In het Westland is de opening van de Reis door Europa opgenomen, bij de bloemenveiling aan Dijkweg 66 in Naaldwijk. In Haarlem worden de boeven vrijgelaten uit de gevangenis en vlucht Vlugge Japie. In Hilversum staat de villa waar de boeven inbreken in de Reis door Amerika. En tot slot bezoek ik nog een laatste locatie in Amerika. Of eigenlijk: America.

Alle locaties uit deze serie kun je vinden op https://www.medialocaties.nl/

Bekijk ook de serie met Bassie en Adriaan locaties in Amerika.

Gepubliceerd op 6-02-2020