Al 16 jaar werkt Vincent aan zijn eigen merk Davincstyle. Als content creator publiceer hij vrijwel dagelijks video’s op zijn YouTube kanaal. Daarnaast streamt hij ook nog 5 keer per week live op Twitch. 

In zijn video’s bezoekt hij vaak pretparken en tijdens het streamen speelt hij vaak pretpark-games. Ook maakt hij speciale reizen en zijn kijkers kunnen deze reizen op de voet volgen.

In een boekhandel spreek ik met Vincent over al zijn werk. Hoe is het om zoveel content te maken? Hoe groot is zijn bereik? En kan hij leven van zijn eigen online publicaties?

De opname van deze podcast vond plaats tijdens de recordpoging podcast maken in de Dutch Media Week in Hilversum. Tijdens de opname was de boekhandel geopend, dat gaf de nodige achtergrondgeluiden. Soms hoor je zelfs een ‘muis’ piepen.

En nog een grappig detail: op de Dutch Media Week werd een recordpoging gehouden: 200 uur podcast maken. The making of media was erbij en mocht ook een uur opnemen. Naderhand vertelde Vincent Bijlo de opname gehoord te hebben en dit bleek een favoriet fragment te zijn van hem, maar om een andere reden dan dat wij hadden verwacht 🙂

Gepubliceerd op 6-12-2022