Vanaf 1 augustus 2017 start op deze website een nieuwe online serie met als thema: het maken van media. Wat is media? Hoe is het ontstaan? Hoe wordt het gemaakt? Welke invloed heeft het? Wat zijn de ontwikkelingen in medialand?

Over mijzelf. Mijn naam is Ron Feuler, in het dagelijks leven ben ik frontend developer. Ik woon en werk in Hilversum maar ben opgegroeid op het Limburgse platteland. Ik heb altijd al een grote interesse in media gehad en ik keek ook graag naar alle nieuwe programma’s. Ik las het Veronica magazine en zoog alle informatie op over de ontwikkeling van -vooral- televisie. Veronica ging commercieel, Bart de Graaff startte een publieke omroep, Yorin bleek geen goed gekozen naam te zijn om in het Engels uit te spreken. Ik smulde van dat soort berichten.

Ik ging studeren in Hilversum (HKU) en in deze periode flirtte ik al regelmatig met de media: ik liep stage bij de Vara, ik werkte als videomaker op Lowlands en werd bevriend met een radio DJ bij 3FM. Ook produceerde ik een documentaire en een crossmediaal media format.

Na mijn studie richtte ik mij vooral op website ontwikkeling en online marketing maar de interesse voor media bleef. Ik wilde graag mijn online skills met mijn passie voor media combineren en zo ontstond het idee voor the making of media.

Op deze website zal met enige regelmaat nieuwe content verschijnen, beginnend met een podcast serie en artikelen, later zal ook een videoserie volgen.

Ik ben geen professioneel mediamaker en geen journalist maar ik hoop met deze serie iets moois te kunnen neerzetten en andere geïnteresseerden te bereiken. Tips en reacties zijn altijd welkom!

Gepubliceerd op 1-08-2017